Alakformáló cellulit kezelés

Mi a cellulit?

A narancsbőr, vagyis a cellulit minden nő rémálma, megszabadulni tőle viszont nem egyszerű. Ráadásul nemcsak esztétikai problémát jelent, egészségügyileg sem elhanyagolható. Cellulitról akkor beszélünk, amikor a bőr alatt elhelyezkedő kötőszövetben az apró zsírsejtecskék hízásnak indulnak. Ilyenkor a kötőszövet elkezd kitágulni, majd a megnagyobbodott zsírsejtek egy idő után láthatóvá válnak a bőrön keresztül. Ez a jelenség leginkább a narancs bőréhez hasonlítható. Általában a nőkön észlelhető a lábak, fenék, derék, has illetve felkar területén.

Alakformáló cellulit kezelés

Kialakulást befolyásoló tényezők:

 • helytelen táplálkozási szokások
 • mozgásszegény életmód
 • kevés folyadékbevitel
 • ülőmunka
 • terhesség
 • fogamzásgátló szedés
 • pajszmirigy alulműködése
 • károly szenvedélyek (alkoholfogyasztás, dohányzás)
 • pszichoszomatikus tényezők (pl. stressz)
 • genetika, öröklkődés
 • testsúlynövekedés
 • nyirokkeringési zavar
Bővebben

Következmények

A megnövekedett zsírsejtek összepréselik a vér-, illetve nyirokedényeket, ezáltal tartós nyomás alatt tartják az ereket. Ez a vér és nyirokkeringés lassulását fogja eredményezni, így a méreganyagok – melyet a nyirokkeringésnek lenne feladata elszállítani – egy idő után lerakódnak a zsírsejtekben. A keringés lassulásának következtében visszértágulatok, illetve seprűvégnák jelenhetnek meg az adott területen.

A cellulit fokozatai

A kezelés előtt fontos megállapítani, hogy milyen fokozatú cellulittal állunk szemben, hogy célzottan tudjuk azt kezelni.

 • 0. fokozat: ebben az esetben nincs semmilyen cellulitra utaló jelenség. Általában rendszeresen sportoló nőkre jellemző.
 • I. fokozat: amikor a bőr teljesen feszesnek és egyenletesnek tűnik, viszont az ujjakkal összecsippentve a bőrt, már észlelhetők a különböző lerakódások
 • II. fokozat: amikor a bőr fekve még feszes és egyenletes, azonban állva már a bőr összecsippentése nélkül is láthatók a tünetek
 • III. fokozat: a cellulit már állva, ülve, ruhán keresztül egyaránt látszik. Ilyenkor már nagyon laza a kötőszövet és a nagy mennyiségű felhalmozódott zsírsejt pedig nagy terhelés ró a nyirok- és vérkeringésre.

Megelőzés és a kezelés eredményének fokozása

Alapvető, hogy 3-4 órával a kezelés előtt ne vegyél magadhoz szilárd ételt, mert így a szervezete a véráramba jutó tápértékeket használja fel és nem a lerakódott tartalékokat égeti el! Ezenkívül a kezelést követően 3-5 órán keresztül ne tusolj. Ezenkívül minden fokozatban elmondható, hogy a megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás éa megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás nagymértékben hozzájárul a tünetek csökkentéséhez. A cellulit masszázzsal akkor tudunk valóban hatásos eredményt elérni, ha az előzőekben felsorolt tényezőkre is egyaránt odafigyelünk. A II. fokozatban már szükséges a cellulit masszázs kúraszerű végzése. A III. fokozatban pedig már fontos szerepet kap az életmódváltás is, majd ezek után térhetünk át a cellulit masszázsra. Az Alakformáló cellulit kezelést kúraszerűen végezzük, heti legalább egy alkalommal. Egy kúra 10 alkalom, de ez mindig egyéni állapot (cellulit) függő. Az eredmény leginkább centiméterben mérhető, illetve a bőr kicserélődik, sokkal simábbá és feszesebbé válik a kúra végére.

Alakformáló cellulit kezelés a Rituál Masszázsban

A kezelés minden esetben egy rövid állapotfelméréssel kezdődik. Ez az első alkalom esetén egy picit hosszabb (kb. fél óra), ahol az állapotfelmérésen kívül közösen összeállítunk az állapotodnak és a céloknak megfelelő programot. Következő lépés az alakformáló masszázs, mely során a zsírsejteket próbáljuk meg fellazítani, “összetörni”. Itt fontos megjegyezni, hogy nem a legkellemesebb eljárások egyike, de mindig igyekszünk egyéni érzékenységet figyelembe véve dolgozni. Ebben a fázisban helyet kap a köpöly is, mellyel még hatékonyabbá tehető a kezelés. Utolsó lépésként következik a testtekercselés, amely során az anyagcsere élénkítő gélt masszírozunk bele a bőrbe, majd speciális fóliával körbetekercseljük a problémás testrészeket. Az anyagcsere élénkítő illetve a vérbőség fokozó gélek hatására először melegségérzet, majd hidegérzet tapasztalható. A szervezetnek energiára van szüksége a hőegyensúly fenntartásához, ezért ennek érdekében leépíti és elégeti az elraktározott tápanyagokat, zsírokat. A fólia nyomó hatása elősegíti a salakanyagok kiürülését a nyirokrendszeren keresztül.

Kinek javasolt az Alakformáló cellulit kezelés?

Ez a módszer mindenki számára alkalmas, akinek az alakjával problémái vannak. Ezenkívül ha szeretnél

 • kényelmesen, fekve fogyni erőfeszítések nélkül
 • alakot formálni,
 • narancsbőrt enyhíteni, megszüntetni
 • bőrt feszesíteni
 • kiegészítő testkezelést választani bármilyen diéta segítésére

Csomag tartalma

Alakformáló cellulit kezelés

75 perc

15 percÁllapot felmérés
30 percAlakformáló masszázs
30 percTesttekercselés

Ellenjavallatok

Általánosan elmondható, hogy a módszer használata egyes esetekben illetve állapotokban fokozott terhelést jelent a szervezet számára ezért nem javasolt.

Ezek az állapotok: súlyos betegségek, magas vérnyomás, diabétesz, keringési- légzési- és szívproblémák, terhesség és szoptatás valamint menstruáció ideje alatt, lázas állapot, allergiás reakciók, közvetlenül napozás és szolárium előtt.

Az ellenjavallatokról bővebben a Fontos tudnivalók-nál olvashatsz.

Árak

Amennyiben árainkról szeretnél tájékozódni, azt az Árak oldalon teheted meg.

Bejelentkezés

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

Küldj üzenetet!

7 + 9 =